Arena Älven

Arena älven är mötesplatsen vid Umeälven i Lycksele. På helgerna kan du köpa våfflor, hamburgare och korv. Här är outdoor den gemensamma nämnaren. Oavsett om du vill åka skidor, låna dig en spark, åk skridskor, promenera, grilla eller köra snöskoter så finns möjligheten.

Besök Arena älven

På vintern när isarna lägger sig skapas underbara förutsättningar för att åka skridskor, skidor, fiska, köra snöskoter, gå promenader eller en fartfylld sparktur på en av alla lånesparkar som finns utplacerade på Arena älven. Våra sjöar och älvar, tillsammans med allemansrätten, ger oss fantastiska möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Tänk på säkerheten när du vistas på isen. På Issäkerhet.se kan du lära dig mer om hur du vistas tryggt på isen.

Gör ett besök

Hitta hit

Hitta hit:
Parkering med nedfarter till Arena älven hittar du på Hotell Lappland, Ansia Resort och Gammplatsen.
Toaletter hittar du på samtliga anläggningar under deras ordinarie öppettider.
Hit tar du dig även med skoter via skoterled,på skidor eller på varför inte promenera över en  plogad isväg som är en länk mellan stadskärnan och utflyktsmålet Arena älven under vinterhalvåret.

Grillplatser

Runt Arena älven hittar du ett flertal vindskydd och grillplatser där du kan göra en eld eller slå dig ner och vila för en stund. Ved är en förutsättning för att skapa en eld. Ett tips är att ta med egen ved till vindskydden. Vi fyller på vedlådan med jämna mellanrum under högsäsongen feb-mars.

Frivilligt driftstöd Swish-nr: 123 561 5117

Vill du vara med och bidra så kan du Swisha valfritt belopp och märka med Arena Älven. Alla pengar går oavkortat tillbaka till aktiviteter eller inköp av ved, lekutrustning eller dylikt. Tack på förhand.

Gold of Lapland
Europeiska regionala utvecklingsfonden
Region Västerbotten