Resa hit

Enter Lapland

OBS! Det finns flera sätt att resa till oss. Kommunikationer som tåg, buss, flyg och färja ankommer dagligen vårt område på och från andra närliggande orter.

Alla vägar leder till Rom och det kan man också säga om Lycksele. Lycksele ligger geografiskt centralt i Västerbotten. Med både flyg-, tåg- & busskommunikation tar du dig till Lycksele. Kommer du med egen bil går det givetvis också bra. Vi ser gärna att ni kommer fram tryggt och säkert så var försiktig ute på vägarna om du är ovan vinterväglag vid den tiden på året. Välkomna.

FLYG TILL OSS

Inom destinationen har vi flertalet flygplatser att erbjuda förutom Lyckseles egna.

Boka gärna din flygresa hos Enter Lapland

Lycksele Flygplats: På Lycksele Flygplats kan du landa direkt i Lappland som tar dig till och från Arlanda 7 dagar i veckan.

Närliggande flygplatser
Det finns även möjlighet att nå Lycksele via flygplatsen i Umeå, dit kan man flyga med både SAS & Norwegian från Arlanda, men även med Malmö Aviation från Bromma.

TA FÄRJAN

Från Vasa i Finland åker du med Wasaline till Umeå och turen tar endast fyra timmar över Kvarken. Från Umeå färdas du vidare i bil, taxi, buss eller tåg.

TA TÅGET TILL LAPPLAND

Det är enkelt och bekvämt att åka tåg till Lycksele. Med nybyggda Botniabanan mellan Stockholm och Umeå med Norrtå finns anslutningar till Lycksele.

TA BUSSEN

Många busslinjer finns in till Gold of Lapland och de flesta linjer finns att hitta via Länstrafikens hemsida. Man kan även åka buss hela vägen från Stockholm till Umeå med Y-Buss och därefter fortsätta till Lycksele med Länstrafikens linjer.

HYR BIL

När du anländer till Lycksele kan det vara smidigt att ta en hyrbil. Avis biluthyrning ombesörjer utlämning där du önskar. Ett sätt att ta sig ut i omgivningarna och utforska våra öppna landskap och våra besöksmål.

RINGBIL

Vissa sträckor trafikeras inte av buss inom destinationen, men många gånger går det boka ringbil. Detta är en service som Länstrafiken tillhandahåller och ringbilarna går precis som bussarna enligt bestämda turer och tidtabeller men behöver till skillnad från buss bokas senast en dag före avfärd. Mer info finns här.

Scroll to top